Algarve 

Lang was de Algarve een verre uithoek van Portugal. Mondaine genoegens ontbraken vrijwel geheel. Maar de tijden veranderden. In de jaren vijftig van de 19e eeuw ontdekten de Engelsen als eersten de voordelen van het milde klimaat. Het was het begin van een ontwikkeling die van de Algarve een van de rijkste streken van het land maakte.

In tegenstelling tot de Spaanse Costa's zette men aanvankelijk niet in op het massatoerisme, maar op de bovenkant van de markt. Niet voor niets liggen hier voortreffelijke golfbanen. Toch blijkt de druk van zogenaamde ontwikkelaars moeilijk te weerstaan. De streek tussen Faro - op zich zelf een aangename, zij het wat rommelige stad - en Portimão is een uitdijende steenklomp. Maar laat dat niet het beeld bepalen. De Algarve kent een zeer afwisselend landschap. Van de grillige rotsen en kapen in het westen tot de zoutpannen in het oosten. Maar de Algarve biedt meer dan zee en kust. Het directe achterland, de Barrocal, is opmerkelijk gaaf en ongerept gebleven. Hier vindt u charmante stadjes als Loulé en Silves. Verder naar het noorden rijzen de bergketens Serra de Monchique en Serra do Caldeirão op uit het landschap.

De voordelen van de Algarve springen in het oog. Het milde klimaat in voorjaar, herfst en winter. In juli en augustus is het binnenland warm, maar in die maanden kun je aan de kust van de Algarve heerlijk verblijven. U treft hier onbekende wegen door fraaie landschappen, waar de tijd vaak lijkt te hebben stilgestaan. De Algarve richt zich ook op de (winter)zonzoeker die meer wil.

 

Carvoeiro

Carvoeiro is een kustplaats en ongeveer 50 kilometer ten westen van de luchthaven Faro gevestigd.  Het is één van de weinige kustplaatsen die zijn charme in de loop van de jaren heeft behouden. Nabij het centrum van Carvoeiro ligt een strand (zie foto). Daarnaast op ± 5 minuten rijden ligt een groter strand, Centianes. Een klein strandje ligt op loopafstand van het huis. In de omgeving van Carvoeiro bevinden zich diverse grote stranden zoals bijvoorbeeld Amaçao de Pera.

Carvoeiro heeft uitstekende restaurants en winkels. Ook is er openbaar vervoer(bus) en zijn er taxi's aanwezig. De centrale ligging van Carvoeiro in de Algarve maakt het tot het een ideale uitvalsplaats om het gebied te onderzoeken.
Met meer dan 20 golfbanen in de Algarve (maximale rijtijd 30 minuten) biedt deze regio gevarieerde uitdagingen voor elk niveau golfspeler. Met het vriendschappelijke klimaat is het mogelijk om in de Algarve deze sport gedurende het gehele jaar te beoefenen.

 

Quinta do Paraiso

Casa Karlien is gelegen op het park Quinta do Paraiso. Het is een privé villa en behoort niet tot de organisatie van de Quinta. Indien u in Casa Karlien verblijft kunt u wel gebruik maken van de faciliteiten van de Quinta.

Op het park Quinta do Paraiso vindt u op loopafstand een centrale receptie met een kleine supermarkt, 3 zwembaden, restaurants, bar, tennisbanen, midgetgolf-baan, volleybalveld, duikcentrum/school, kinder-animatie en entertainment.

 

 

Carvoeiro, drive to Monchique Monchique

Zoekt u eens een dag wat anders dan zee of zwembad? Bezoek dan Monchique. Het is ongeveer een half uur rijden vanaf Carvoeiro. Monchique is een prachtig oud plaatsje en bij helder weer is het zicht vanaf de Foia (906m) schitterend.

Monchique is bekend om het mineraalwater dat spontaan uit de diverse bronnen naar de oppervlakte komt.

 

   
 

Ferragudo

Sinds mensenheugenis een visserijdorp. In de middeleeuwen had het dorp tevens een verdedigende rol waarvan de nu nog gedeeltelijk aanwezige vestingmuren het bewijs vormen.
Verder heeft Ferragudo diverse strandjes. Vanaf Carvoeiro in ongeveer 15 minuten te bereiken.

Op de foto ziet u ‘The Church of Nossa Senhora da Conceição .  
 

Casa Karlien